Hemijski piling

Najbolje što možete pružiti vašoj koži jeste tretman koji će joj omogućiti blistavost i pomoći joj da bude zdrava i negovana. Hemijski piling je tretman tokom kojeg se na bezbedan način posebnim metodama otklanja površinski sloj kože i njene mrtve ćelije. Kao rezultat dolazi do poboljšanja kvaliteta i strukture kože. Hemijski piling neohodan je svima koji se bore sa flekama na koži, aknama, ožiljcima, ali i onima koji žele da ublaže bore i vrate elastičnost gruboj koži.

Anti age tretmane, koje na inovativan i potpuno bezbedan način obavljaju stručnjaci iz naše ordinacije, učiniće da izgledate mladoliko i osećate se fenomenalno! Efikasnim i pouzdanim metodama, upotrebom provereno kvalitetne opreme, izvodimo hemijski piling, mezoterapiju i ubrizgavanje hijaluronskih filera. Kontaktirajte nas i zakažite tretman, a naš tim stručnjaka odgovoriće na sve vaše zahteve.

Hemiski piling lica

Šta je hemijski piling i čemu služi?

Na površini naše kože nalaze se najstarije ćelije, odnosno mrtve ćelije kože. One sprečavaju prodiranje aktivnih supstanci u dublje slojeve, te tako svega 10% sastojaka iz krema i seruma koje koristimo dospeva do slojeva gde su njihove supstance najneophodnije. Hemijski piling jeste zapravo ubrzana eksfolijacija kože koju uzrokuju hemijski agensi. Njom se na prirodni način regeneriše koža, oslobađa se citokin, faktor rasta i sinteza kolagena.

Koje probleme rešava?

Kada sa kože otklonimo sve nečistoće i mrtve ćelije, omogučičemo joj da se postepeno obnavlja i upija sve zdrave supstance. Te tako ovim tretmanom možemo lečiti:

  • Neujednačen ten i teksturu
  • Fotooštećenu kožu
  • Sitne bore
  • Staračke pege sa lica, šaka i dekoltea
  • Ožijke od akni
  • Hiperpigmentaciju, fleke, melazme
  • Akne

Kako izgleda tretman hemijskog pilinga?

Pre početka tretmana, pregledaćemo Vašu kožu i utvrditi njen tip i kvalitet. Na osnovu toga, odredićemo vrstu kiselne i koncentraciju koju ćemo koristiti. Očistićemo lice od svih nečistoća, i zatim na kožu naneti kiselinu koja će delovat 10 minuta. Posle toga, ostaje samo da Vam nanesemo zaštitnu kremu i možete se vratiti svakodevnim aktivnostima.

Procedura je potpuno bezbola, ali može doći do kratkotrajnog peckanja i crvenila. Perutanje kože nakon tretmana je potpuno normalno, posebno kada radimo srednje duboke i duboke pilinge. Tada je potrebna da nega lica bude na zavidnom novu. Posebno je važna zaštita od sunca, te je obavezno da SPF faktor nanosite na lice, bez obzira na godišnje doba u kom radite hemijski piling.  Svu potrebnu negu ćemo Vam objansiti i preporučiti u našoj ordinaciji skladu sa vašim tipom kože i pilingom koji smo radili.

Vrste pilinga

Postoje tri vrste pilinga, delimo ih na osnovu toga koliko duboko prodiru u kožu. Te tako radimo:

  • površinski piling – najnežniji hemijski piling. Vreme oporavka je vrlo kratko, svega dan do dva. Koriste se slabije koncentrovane kiseline sa ciljem poboljšanja boje i strukture kože. Preporučujemo ga ako imate masnu i problematičnu kožu, jer će nežno ukloniti mitisere i smanjiti pigmentaciju.
  • srednji piling – dopire još dublje u kožu, sve do bazalne membrane. Tako hemijski agensi mogu pospešiti aktivnost ćelija dermisa i pomoći u obnavljanju zaštitnih slojeva kože i povećanju elastičnosti. Posle ovog tretmana, vaša koža biće zaglađena, a ožiljci, akne i staračke pegice prošlost. Ono što treba da znate jeste da je proces oporavka nešto duži, odnosno 7 do 10 dana. U tom periodu, javiće se pojačano ljuštenje kože i crvenilo.
  • duboki piling – naziva se još i fenolni piling jer se izvodi pomoću fenola tj karbolne kiseline. Izvodi se pod anestezijom, a period oporavka može biti čak i do mesec dana. Međutim, efekat dubokog pilinka trajaće godinama! Preporučujemo ga ljudima starije životne dobi ili onima koji imaju značajna oštećenja kože.

 

Efekti hemijskog pilinga

Zavisno od vrste pilinga, rezultati će biti drugačiji. Međutim, sprovodimo ih sve u istom cilju, a to je da Vašu kožu osvežimo i podmladimo. Piling ne samo da će ukloniti ožiljke, staračke pege i ostale nepravilnosti, već će koži omogućiti da bude nahranjena, jedra i zdrava. Samo koža koja je potpuno očišćena, posebno od mrvih ćelija, može da se regeneriše i zagladi.

Treba da znate da ćete značajnu razliku primetiti još posle prvog tretmana, odnosno posle perioda opravka. Međutim, da bi efekat bio potpun, važno je da se tretman ponovi 3 do 5 puta, a rezultati će trajati čak 6 meseci.

Posetite nas na poznatoj lokaciji i zablistajte novim sjajem

Bilo da se odlučite za povećanje usana, ili je vaš izbor mezoterapija lica i tela, budite sigurni da uz naš stručan tim rezultati neće izostati. U svega nekoliko koraka možete zakazati tretman kod nas i maksimalno se opustiti u našim sjajno opremljenim prostorijama. 

Posetite nas u Zmaj Jovinoj 11 u Vršcu ili nas pozovite i zakažite konsultacije ili tretman sa našim ekspertima. Vidimo se!

U službi vašeg osmeha