Politika privatnosti

Opšta ordinacija dentalne medicine DENTAL ZONA, Zmaj Jovina 11, 26300 Vršac, MB: 66186741, PIB: 112557617, kao rukovalac podacima (u daljem tekstu Dental Zona/Rukovalac) razume koliko je privatnost podataka bitna i prikuplja samo najosnovnije podatke potrebne za uspešno funkcionisanje kompanije, web sajta i pružanje maksimalnog pozitivnog iskustva prilikom korišćenja naših usluga.

Na ovaj način, želimo da vas obavestimo o tome kako će se vaši lični podaci koristiti i u koje svrhe, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, te smo izradili ovu Politiku privatnosti. Cilj ove Politike je i upoznavanje fizičkih lica s njihovim pravima u prikupljanju i daljoj obradi ličnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti.

Ova Politika primenjuje se na celokupno poslovanje Opšte ordinacije dentalne medicine DENTAL ZONA, pri čemu je cilj Politike na jasan i transparentan način upoznati sve osobe čiji su lični podaci u pitanju, s postupcima obrade njihovih ličnih podataka, njihovim pravima te o svrhama u koje se njihovi podaci obrađuju, kao i o pravnom osnovu za obradu ličnih podataka.

Korišćenjem ovog sajta dajete pristanak na politiku privatnosti i politiku privatnosti kolačića što znači prihvatanje prikupljanja, obrade i korišćenja tvojih podataka o ličnosti od strane Opšte ordinacije dentalne medicine Dental Zona, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i uključuje uslove koje ćemo ti opisati u nastavku ovog teksta. Lice na koje se podaci odnose ima pravo da opozove pristanak u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. 

Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, Vašim ličnim podacima u skladu sa politikom privatnosti našeg sajta. 

1. Vrste podataka koje prikupljamo i svrha prikupljanja

Dental Zona prikuplja i obrađuje podatke koji se automatski prikupljaju, podatke koje nam vi ostavljate prilikom korišćenja naših usluga, posete sajtu, prilikom ostavljanja komentara, prilikom zasnivanja poslovnog odnosa sa našom kompanijom, zasnivanja radnog odnosa kod nas, a to  sve podrazumeva sledeće:

 • Lični podaci klijenata i poslovnih partnera rukovaoca: ime i prezime, adresa prebivališta/boravišta, e-mail adresa, broj telefona, matični broj i drugi lični podaci sadržani u dokumentima i lični podaci u vezi izvršavanja međusobnih ugovornih obaveza i pravnih obaveza koje iz toga proizlaze

SVRHA OBRADE: Omogućavanje rukovaocu podacima da pruža usluge svojim klijenima i poslovnim partnerima, odnosno pravni promet roba i usluga i izvršavanje obaveza iz takvih ugovornih/poslovnih odnosa, a prikupljanje i obrada podataka su zakonska i ugovorna obaveza

 • Lični podaci koje ostavljate prilikom pristupa i registracije na naš internet sajt kao što su Korisničko ime, korisnički ID, lozinka, vreme, datum i trajanje korišćenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu, GPS lokacija, komentari, ocene, odgovor na komentare, komunikacija ostvarena na našem servisu, podaci koje dobrovoljno deliš s nama koristeći naš web servis u ili aplikaciju, ali i podaci dobiveni iz društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID s drugih platformi) i drugi podaci kao što su uređaj ili pretraživač sa koga ste pristupili sajtu, informacije o internet provajderu i druge slične informacije.

SVRHA OBRADE: Pružanje najboljeg korisničkog iskustva prilikom boravka na našoj internet stranici, te radi prikupljanja markentiških i statističkih podataka.

 • Lični podaci prikupljeni prilikom posete, registracije I slanja narudžbine kao što su:
  1. ime, prezime, kompanija (neobavezno), adresa, broj telefona i/ili e-adresa, datum rođenja, 2. korisničko ime, korisnički ID, lozinka, nivo članstva korisnika, 3. komentari, ocene ili komentari, komunikacija putem e-poruka, 4.  vreme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu, 5. ID uređaja, operativni sistem i odgovarajuća verzija ili drugi prepoznavatelji uređaja, geolokacijski podaci, 6. istorija naručivanja, 7. podaci koje dobrovoljno deliš s nama koristeći našu stranicu, aplikaciju i sl.

SVRHA OBRADE: Pružanje najboljeg korisničkog iskustva prilikom boravka na našoj internet stranici, te radi prikupljanja markentiških i statističkih podataka. Prikupljanje podataka o ličnosti potrebno je kako bismo ti mogli pružiti uslugu našeg web servisa. Podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s srpskim zakonom. Pristanak lica na koje se podaci odnose, poštovanje pravnih obaveza i legitimni interesi rukovaoca je pravna osnova prema kojoj vršimo obradu podataka o ličnosti

 • Lični podaci prikupljeni prilikom evenualnog video nadzora i druge vrste nadzora u svim prostorijama Dental Zone u kojima se obavljaju procesi rada

SVRHA OBRADE: Sigurnost zaposlenih, bezbednos imovine zaposlenih i poslodava te nadzor procesa rada.

Ukoliko ste kandidat za zaposlenje ili korisnik naših usluga, možemo prikupiti informacije o Vama i od trećih lica i na drugi način putem javno dostupnh podaka, informacija od agencija za zapošljavanje ili poslovnih partnera u cilju pružanja usluga u skladu sa zakonom.

Ukoliko nas kontaktirate direktno putem maila info@dentalzona.rs ili nekog drugog maila, putem internet sajta, ili podelite sa nama informacije tokom telefonskog razgovora, preko društvenih meža, tokom procesa prijave za radno mesto u našoj kompaniji, možemo Vam postaviti pitanja o Vašem profesionalnom životu koja mogu biti značajna za zaposlenje.

1.2. Podaci koji se automatski prikupljaju.

Naš sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenese na čvrsti disk Vašeg računara preko veb pregledača (ako to dozvolite) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju Vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primer, oni se koriste da nam pomognu da razumemo Vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na veb lokaciji, što nam omogućava da Vam pružimo poboljšane usluge. Koristimo i kolačiće koji nam pomažu da sakupljamo agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bismo u budućnosti mogli ponuditi bolje iskustva na sajtu, te kolačići mogu prikupljati informacije kao što su IP adresa, vrsta uređaja, jedinstveni identifikacijski broj uređaja, vrsta pretraživača i šira geografska lokacija (npr. lokacija na nivou države ili grada).

2. Svrha prikupljanja i dalje obrade podataka

Vaši lični podaci kojisu definisani članom 1. ove politike privatnosti, biće prikupljeni ukoliko iskažete interesovanje za korišćenje naših usluga, u skladu sa poslovnom delantošću naše ordinacije, ili iskažete interesovanje za druge informacije od naše ordinacije, konkurisanje za rad u našoj ordinaciji, prilikom zasnivanja i tokom trajanja radnog odnosa kod nas, posetite naš sajt ili pošaljete poruku putem kontakt forme ili emaila ili ostavite podatke putem telefona ili na drugi način. Svrha prikupljanja ličnih podataka jeste ostvarivanje kontakta ili poslovnog odnosa sa Vama, u vezi sa Vašim interesovanjem, i razumevanjem Vaših potreba. Vaši lični podaci će biti upotrebljeni isključivo u svrhe navedene u ovoj politici privatnosti i u druge svrhe propisane zakonom.

3. Način korišćenja podataka

Podaci koje nam dostavite koristiće se kroz prikupljanje, beleženje, kopiranje, pretraživanje, razvrstavanje, pohranjivanje, razdvajanje, menjanje, korišćenje, stavljanje na uvid, organizovanje, čuvanje i prilagođavanje prikupljenih podataka.

Sve informacije koje sakupljamo od Vas mogu se koristiti na sledeće načine:

 • Da personalizujmo Vaše iskustvo na sajtu (Vaše informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe)
 • Da poboljšamo našu veb stranicu i usluge na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od Vas
 • Za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu blogu)
 • Za eventualno slanje periodičnih mejlova (adresa e-pošte koju pružate za obradu naloga može se koristiti za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na Vaše interesovanje, pored primanja povremenih vesti kompanija, ažuriranja, srodnih proizvoda ili usluga kompanije, reklama itd. 
 • Za ugovaranje i realizaciju poslovnih odnosa sa Vama, ili za svrhe obrade prijava za rad u našoj kompaniji
 • Za prikupljanje podataka u statističke i marketingške svrhe

4. Informacije o korisnicima podataka

Lične podatke ili bilo koju drugu informaciju koju korisnik podeli sa nama ne razmenjujemo sa trećim licima, osim ukoliko su deo procesa pružanja usluga. Lični podaci se mogu razmenjivati sa internet provajderima, hosting serverima za skladišteje podataka ili sa velikim pružaocima internet usluga kao što su Facebook, Youtube isl. koji su povezani sa korišćenjem sajta, a koji obrađuju podatke u skladu sa sopstvenim politikama privatnosti, te za prikupljanje od strane tih trećih lica, rukovalac Dental Zona nije odgovoran.

5. Ugneždeni sadržaj

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugneždeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugneždeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili  to drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

6. Obaveznost i pravni osnov obrade podataka

Pravni osnov obrade podataka je:

 • vaša saglasnost
 • obrada podataka je neophodna za izvršenje ugovora odnosno poslovnog odnosa zaključenog sa Vama, za preduzimanje radnji, na Vaš zahtev, pre zaključenja ugovora. 
 • obrada je neophodna u cilju poštovanja pravnih obaveza rukovaoca
 • obrada je neophodna u cilju zaštite životno važnih interesa lica na koje se podaci odnose ili drugog fizičkog lica
 • obrada je neophodna u cilju obavljanja poslova u javnom interesu ili izvršenja zakonom propisanih ovlašćenja rukovaoca;
 • obrada je neophodna u cilju ostvarivanja legitimnih interesa rukovaoca ili treće strane, osim ako su nad tim interesima pretežniji interesi ili osnovna prava i slobode lica na koje se podaci odnose koji zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, a posebno ako je lice na koje se podaci odnose maloletno lice

Obrada koju vrše nadležni organi u posebne svrhe je zakonita samo ako je ta obrada neophodna za obavljanje poslova nadležnih organa i ako je propisana zakonom. Takvim zakonom se određuju najmanje ciljevi obrade, podaci o ličnosti koji se obrađuju i svrhe obrade.

Davanje saglasnosti za prikupljanje i obradu podataka je dobrovoljno i možete ga opozvati u svakom trenutku. U slučaju opoziva dužni ste da nadoknadite sve opravdane troškove i štetu koji nastanu u slučaju opoziva.

U smislu Zakona o zaštiti podataka, Dental Zona prikuplja i obrađuje gore navedene lične podatke u skladu sa zakonom pobrojanim pravni osnovama, koje u svakom konkretnom slučaju važe pojedninačno ili kumulativno:

 • Lični podaci o zaposlenima i kandidatima za zaposlenje. Obrada je neophodna za izvršenje ugovora zaključenog sa licem na koje se podaci odnose ili za preduzimanje radnji, na zahtev lica na koje se podaci odnose, pre zaključenja ugovora // obrada je neophodna u cilju poštovanja pravnih obaveza rukovaoca (propisi o radnim odnosima, zdravstvenom, socijalnom i penzijskom osiguranju, propisi o porezima itd);
 • Lični podaci klijenata i poslovnih partnera Dental Zone: obrada je neophodna za izvršenje ugovora zaključenog sa licem na koje se podaci odnose ili za preduzimanje radnji, na zahtev lica na koje se podaci odnose, pre zaključenja ugovora // Obrada je neophodna u cilju poštovanja pravnih obaveza rukovaoca // Obrada je neophodna u cilju obavljanja poslova u javnom interesu ili izvršenja zakonom propisanih ovlašćenja rukovaoca // Obrada je neophodna u cilju ostvarivanja legitimnih interesa rukovaoca ili treće strane, osim ako su nad tim interesima pretežniji interesi ili osnovna prava i slobode lica na koje se podaci odnose koji zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, a posebno ako je lice na koje se podaci odnose maloletno lice // Obrada je neophodna u cilju zaštite životno važnih interesa lica na koje se podaci odnose ili drugog fizičkog lica
 • Lični podaci koje ostavljate prilikom pristupa na naš internet sajt: lice na koje se podaci o ličnosti odnose je pristalo na obradu svojih podataka o ličnosti za jednu ili više posebno određenih svrha; Obrada je neophodna u cilju ostvarivanja legitimnih interesa rukovaoca ili treće strane
 • Lični podaci prikupljeni prilikom evenualnog video nadzora i druge vrste nadzora: lice na koje se podaci o ličnosti odnose je pristalo na obradu svojih podataka o ličnosti za jednu ili više posebno određenih svrha // Obrada je neophodna u cilju ostvarivanja legitimnih interesa rukovaoca ili treće strane, osim ako su nad tim interesima pretežniji interesi ili osnovna prava i slobode lica na koje se podaci odnose koji zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, a posebno ako je lice na koje se podaci odnose maloletno lice.

U ostalim slučajevima, lice je dalo dozvolu za obradu svojih ličnih podataka u jednu ili više određenih svrha.

U slučaju slanja ponuda, mišljenja, a u skladu sa upitom ili u skladu sa postojećom poslovnom saradnjom nas i klijenta ili zaposlenog, nije potrebna dozvola, već se prikupljanje podaka smatra legitimnim interesom ordinacije Dental Zona.

Osim gore navedenih pravnih osvnoca, Opšta ordinacija dentalne medicine Dental Zona može prikupljati lične podatke i u slučajevima određenim zakonom ili odlukom nadležng organa.

7. Vaša prava 

Lice na koje se podaci odnose ima pravo da od rukovaoca zahteva informaciju o tome da li obrađuje njegove podatke o ličnosti, pristup tim podacima, kao i sledeće informacije:

1). o svrsi obrade;

2). o vrstama podataka o ličnosti koji se obrađuju;

3). o primaocu ili vrstama primalaca kojima su podaci o ličnosti otkriveni ili će im biti otkriveni, a posebno primaocima u drugim državama ili međunarodnim organizacijama;

4). o predviđenom roku čuvanja podataka o ličnosti, ili ako to nije moguće, o kriterijumima za određivanje tog roka.

5). o postojanju prava da se od rukovaoca zahteva ispravka ili brisanje njegovih podataka o ličnosti, prava na ograničenje obrade i prava na prigovor na obradu;

Pravo na brisanje podataka imate ako:

 • svrha obrade nije jasno određena;
 • je svrha obrade izmenjena, a nisu ispunjeni uslovi za obradu za tu izmenjenu svrhu;
 • je svrha obrade ostvarena, odnosno podaci više nisu potrebni za ostvarivanje svrhe;
 • je način obrade nedozvoljen;
 • podatak spada u broj i vrstu podataka čija je obrada nesrazmerna svrsi;
 • je podatak netačan, a ne može se putem ispravke zameniti tačnim;
 • se podatak obrađuje bez pristanka ili ovlašćenja zasnovanog na zakonu i u drugim slučajevima kada se obrada ne može vršiti u skladu sa odredbama Zakona.

6). o pravu da se podnese pritužba Povereniku;

7). dostupne informacije o izvoru podataka o ličnosti, ako podaci o ličnosti nisu prikupljeni od lica na koje se odnose;

8). o postojanju postupka automatizovanog donošenja odluke, uključujući profilisanje iz člana 38. st. 1. i 4. ovog zakona, i, najmanje u tim slučajevima, svrsishodne informacije o logici koja se pri tome koristi, kao i o značaju i očekivanim posledicama te obrade po lice na koje se podaci odnose. Dental Zona ne koristi automatizovano donošenje odluka uključujući i profilisanje.

Ako se podaci o ličnosti prenose u drugu državu ili međunarodnu organizaciju, lice na koje se odnose ima pravo da bude informisano o odgovarajućim merama zaštite koje se odnose na prenos, u skladu sa članom 65. ovog zakona.

U skladu sa Zakonom i napred navedenim, imate prava da na Vaš zahtev budete obavešteni da li se vaši podaci obrađuju i u koju svrhu, koji podaci se obrađuju, pravo na uvid u podatke koji se na Vas odnose kao i pravo da zahtevate njihovu kopiju. Pored navedenog, imate pravo da zahtevate ispravku, dopunu, ažuriranje, brisanje podataka, prenos kao i prekid i privremenu obustavu obrade.

Pravo na prekid i privremenu obustavu obrade ličnih podataka, imate ako ste osporili tačnost, potpunost i ažurnost podataka, kao i pravo da se ti podaci označe kao osporeni, dok se ne utvrdi njihova tačnost, potpunost i ažurnost.

Ako je zahtev lica na koje se podaci odnose očigledno neosnovan ili preteran, a posebno ako se isti zahtev učestalo ponavlja, rukovalac može da:

 • naplati nužne administrativne troškove pružanja informacije, odnosno postupanja po zahtevu;
 • odbije da postupi po zahtevu.

Ako želiš iskoristiti bilo koje od navedenih prava možeš nas kontaktirati na e-adresu: info@dentalzona.rs

Odredbe ovog člana ne primenjuju se na obradu koju vrše nadležni organi u posebne svrhe.

8. Ostale informacije bitne za obradu Vaših podataka

Vaši lični podaci će se obrađivati i čuvati dok postoji potreba i biće tretirani kao poverljive informacije. Pristup njima imaće samo lica koja, s obzirom na opis posla koji obavljaju, treba da budu upoznati sa Vašim podacima o ličnosti i to samo u obimu koji je neophodan za obavljanje njihovih poslova. Osobe ovlašćenje za obradu podataka su direktor rukovaoca podacima, direktori sektora, direktor službe za ljudske resurse, administrativni uposlenici i drugi zaposleni u skadu sa dozvolom i potrebama rada.

U pojedinim slučajevima, lične podatke u ime rukovaoca mogu obrađivati i treća lica poput računovodstvenih ili informatičkih servisa kao obrađivača podataka, sa kojima rukovalac ima zaključen ugovor, a kojim se i obrađivači obavezuju primenjivati sve standarde zaštite podataka o ličnosti.

9. Mere zaštite

Dental Zona će preduzeti odgovarajuće organizacione, tehničke i kadrovske mere kako bi zaštitilo Vaše podatke o ličnosti u skladu s važećim zakonima vezano za zaštitu podataka o ličnosti kao i standardima koji se primenjuju na polju obezbeđenja fizičke i elektronske sigurnosti podataka.

Vaši podaci o ličnosti će biti tretirani kao poverljive informacije. Pristup njima imaće samo lica koja, s obzirom na opis posla koji obavljaju u Društvu, treba da budu upoznati sa Vašim podacima o ličnosti ili lica neophodna za relazaciju poslovnog odnosa sa Vama i to samo u obimu koji je neophodan za obavljanje njihovih poslova.

Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL). 

10. Izmene naše Politike privatnosti

Zadržavamo pravo da ažuriramo ovu Politiku privatnosti s vremena na vreme, u cilju praćenja izmena u zakonodavstvu i tehničkih inovacija. Sve izmene stupaju na snagu momentom objavljivanja na Sajtu. Predlažemo Vam da periodično vršite uvid u našu Politiku privatnosti.

Ukoliko imamo vašu e-mail adresu, poslaćemo vam obaveštenje o tim promenama.

Ukoliko niste saglasni sa našom Politikom privatnosti, molimo Vas da odmah prestanete da koristite Sajt.

11. Pravna sredstva

U cilju zaštite osnovnih prava i sloboda fizičkih lica u vezi sa obradom, poslove praćenja primene ovog zakona u skladu sa propisanim ovlašćenjima vrši Poverenik, kao nezavisan državni organ.

Lice na koje se podaci odnose ima pravo da podnese pritužbu Povereniku ako smatra da je obrada podataka o njegovoj ličnosti izvršena suprotno odredbama ovog zakona. U postupku po pritužbi shodno se primenjuju odredbe zakona kojim se uređuje inspekcijski nadzor u delu koji se odnosi na postupanje po predstavkama. Podnošenje pritužbe Povereniku ne utiče na pravo ovog lica da pokrene druge postupke upravne ili sudske zaštite.

Lice na koje se podaci odnose ima pravo na sudsku zaštitu ako smatra da mu je, suprotno ovom zakonu, od strane rukovaoca ili obrađivača radnjom obrade njegovih podataka o ličnosti povređeno pravo propisano ovim zakonom. Podnošenje tužbe sudu ne utiče na pravo ovog lica da pokrene druge postupke upravne ili sudske zaštite.

12. Ostalo

Politika privatnosti stupa na snagu danom objave.

Ukoliko imate pitanja ili zahteve u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti naši kontakt podaci su:

Opšta ordinacija dentalne medicine DENTAL ZONAPIB 112557617
MB 66186741
Adresa: Vršac, Zmaj Jovina 11
Telefon: +381692487540
Email: info@dentalzona.rs
Web: www.dentalzona.rs

SAGLASNOST

Ovim potvrđujem da sam pročitao/la i razumeo/la ovo obaveštenje o obradi podataka o ličnosti te ovim dajem saglasnost da Dental Zona može obrađivati moje podatke o ličnosti u skladu sa ovim obaveštenjem i važećim zakonima i propisima.

Naša vrata uvek su otvorena za vas, a ljubazno osoblje rado će primiti vaš poziv i zakazati odgovarajući termin. Pozovite nas i neka vaš izbor bude pouzdan stomatolog kome bezbrižno možete prepustiti svoju usnu duplju.

Radno vreme:

Ponedeljak-Petak: 8h-13h | 16h-19
Subota: Po dogovoru
Nedelja: Po dogovoru – hitni slučajevi