Endodoncija zuba (lečenje zuba)

Sanacija malformacija, bolesti i povreda unutrašnjosti zuba, odnosno endodoncija zuba jedna je od naših specijalnosti. Naši stomatolozi lečenju zuba, korena i kanala, pristupaju uz veliko iskustvo i visoku dozu posvećenosti. Kontaktirajte nas i na efikasan i bezbedan način saniraćemo sve vaše zubne probleme!

 
 

 

 

Metalokeramičke krunice

Šta je endodoncija zuba i kome je potrebna?

Endodoncijum je unutrašnjost zuba koja se sastoji od krvnih sudova, limfnih sudova, nerava i vezivnog tkiva što ga čini veoma osetljivim, te dolazi do izraženih bolova iz brojnih razloga.

Cilj endodoncije je lečenje obolele zubne pulpe kako u korenskom delu zuba, tako i u kruničnom delu, ali i lečenje tkiva koje okružuju koren zuba. Ukoliko vam se pojavio otok i bol u zubu, vreme je da posetite zubara, a mi ćemo vam veoma brzo izaći u susret i zakazati tretman. 

Endodonciji prethodi uznapredovali karijes, ili trauma zuba, a kako biste izbegli neprijatne bolove i otoke, pojavu i razvoj karijesa, važno je da redovno odlazite na stomatološke preglede

Ipak, kada dođe do oštećenja zuba, endodontska terapija može sprečiti veću štetu i bukvalno spasiti vaš zub.

Šta podrazumeva endodontska terapija u našoj ordinaciji?

U Dental zoni endodontska terapija podrazumeva nekoliko koraka:

  • Pravilno dijagnostikovanje problema
  • Instrumentaciju kanala
  • Punjenje korenskog kanala

Koristimo savremene i napredne tehnike, a naši endodontski instrumenti i oprema odlikuju se visokim kvalitetom i pouzdanošću. Veoma detaljno i posvećeno pristupamo svakom problemu i efikasno lečimo pulpu zuba.

Posetite nas na poznatoj lokaciji u Vršcu

Svakom pacijentu koji zakuca na naša vrata u Zmaj Jovinoj 11 u Vršcu, pristupamo individualno i dajemo najbolji predlog za neophodnu terapiju, kako bismo postigli maksimalne rezultate i vratili blistav i zdrav osmeh na vaše lice.

Nemojte produbljivati probleme sa zubima, pozovite nas i dopustite da efikasno saniramo stomatološke probleme. Uz naš stručan i posvećen tim stomatologa, možete biti sigurni da je vaš osmeh u sigurnim rukama. 

U službi vašeg osmeha