Vadjenje umnjaka

Operacija umjaka, odnosno hirurško vađenje umnjaka jedna je od najčešćih hirurških intervencija zbog koje nas pacijenti kontaktiraju. 

Ono što osmicu čini posebno osetljivom i zbog čega je u odrasloj dobi vadi veliki broj ljudi jeste njena tendencija da pritiska ostale zube, vremenom ih pomerajući. Na ovaj način remeti se pravilan raspored zuba i zagrižan, a neretko je i oralna higijena otežana, budući da su zubi veoma zgusnuti. 

Umnjaci imaju veće tendencije stvaranja karijesa. Usled nepristupačnog položaja, mnoge osobe zapostave njegovu higijenu ili jednostavno ne mogu da mu pristupe, te dolazi do kvara i propadanja, a u ovom procesu mogu dtradati i drugi zubi. Takođe, vađenje umnjaka primenjuje se i u situacijima kada oni samo delimično niknu što dovodi do upale i pojave otoka. 

Vađenje umnjaka nije retkost u našoj ordinaciji, pa možemo reći da smo stekli značajno iskustvo u ovoj oblasti. Možete biti potpuno bezbrižni u našim rukama!

 
vadjenje zuba

Hirurško vađenje zuba

Hirurško vađenje zuba nije uvek neophodno. Ipak, u pojedinim situacijama poput zaostalog zubnog korena ili impaktiranih zuba, potreban je stručan pristup oralnog hiruga i njegova efikasna intervencija. 

U našoj ordinaciji možete očekivati vrhunsku uslugu vađenja zuba uz minimalne traume okolonog tkiva i jednostavan oporavak nakon intervencija.

oralna hirurgija vrsac

Oralna hirurgija obuhvata sve hirurške intervencije u usnoj duplji

Iako su operacija umnjaka i vađenje šestica, sedmica, ali i drugih zuba najčešće intervencije zbog kojih nam se javljate, naš hirurg spreman je na sve izazove. Na efikasan način izvodimo različite hirurške intervencije i pomažemo vam da vratite i zadržite zdravu usnu duplju – zube i sva mekana tkiva unutar nje. 

Oralna hirurgija je široka grana stomatologije koja obuhvata različite zahvate unutar usne duplje, a izuzev već pomenutih procedura, naš tim efikasno uklanja lezije oko korena zuba, koriguje gingivalne i koštane defekte i sprovodi druge procedure.

Preciznost, efikasnost i temeljna briga o svakom pacijentu su naš prioritet, te možete biti sigurni da ste u pravim rukama. Pozovite nas i napravite važan korak ka poboljšanju zdravlja vaših zuba! Čekamo vas u Zmaj Jovinoj 11, u Vršcu!

U službi vašeg osmeha