Stomatološka protetika

Stomatološka protetika bavi se nadoknadom tkiva usne duplje, etestetskom ili funkcionalnom rehabilitacojom usne duplje, uz krunice, mostove i proteze. U našoj ordinaciji efikasno i bezbedno rešavamo i najizazovnije probleme u usnoj duplji primenom najsavremenijih metoda i materijala. Pozovite nas, zakažite termin i efikasno rešite stomatološke probleme koji vas muče.

stomatoloska-protetika-vrsac

Kome su neophodni mostovi za zube?

Mostovi za zube primenjuju se u slučajevima kada pacijentu nedostaje jedan ili više zuba, kao i kod pacijenata sa paradontopatijom. Most za zube može biti izrađen od metal-keramike, a tu su i mostovi sa bezmetalnim krunicama

U slučaju da se most izrađuje kada nedostaje jedan zub, procedura je jednostavna – potrebno je izbrusiti dva susedna zube koji će biti nosaći mosta i na njih će se preneti pritisak žvakanja. U situacijama kada nedostaje više zuba, zubi nosači podnose veći pritisak, pa je ovde zadatak dosta izazovniji. 

Kako bi most za zube bio što dugotrajniji, u našoj ordinaciji koristimo vrhunske materijale visokog kvaliteta. Ipak, pacijentima se savetuje da nakon 6-8 godina potpuno zamene most prilagođen stanju u usnoj duplji. 

Kada je reč o paradontopatiji, most ima ulogu da rasklimane zube učvrsti i produži vek. Ovo stanje zahteva kontinuirano praćenje, a naš srtučni tim spreman je da u svakom trenutku odgovori na vaše zahteve i eventualne promene stanja. 

Krunice za zube sjajnog izgleda i čvrstine

Krunice za zube su poslednjih godina najpopularnija protetska nadoknada za oštećen ili izgubljen zub. 

Kome je potrebna krunica za zube

Ovu protetsku metodu najčešće primenjujemo kod zuba koji su uništeni karijesom, prebojenih zuba, onih koji imaju veliki gubitak dentina i kod velikih plombi. Najveća prednost krunica je što izgubljeni zub nadoknađuju i funkcionalno i estetski. Mogu biti izrađene kao solo krunice ili kao deo zubnog mosta. 

U našoj ordinaciji koristimo savremene metode koje idu u korak sa savremenim naučnim dostignućima, te vam nudimo – metalokeramičke krunice i mostove, CAD/CAM krunice i popularne bezmetalne krunice za zube. 

Metalokeramičke krunice u osnovi imaju tanak sloj metala i odlikuje ih čvrstina, dugotrajnost i estetski su zadovoljavajuće. Ipak, budući da ne propuštaju svetlost i mogu se neznatno razlikovati od prirodnog zuba, mnogi biraju bezmetalne navlake za zube. 

Bezmetalne krunice za zube odlikuje sjajna estetika, koja je posebno važna za prednje zube, a najčešće se primenjuje u slučajevima nadoknade jednog zuba, budući da se može izraditi tako da ne odstupa od prirodne boje. 

Zahvaljujući kvalitetnim materijalima koje upotrebljavamo, ovaj tip navlake za zube ima odlične fizičke osobine i odlikuje ih dugotrajost. 

 
 

 

 

Parcijalne i totalne proteze za zube

Gubitak zuba nažalost nije retkost u savremenom dobu i veliki broj ljudi suočava se sa ovim nelagodnim stanjem. U ovim situacijama dolazi do drastičnog gubljenja efikasnosti žvakanja, promena u odnosima gornje i donje vilice i promene u mekim tkivima.

Ipak, rešenje možete pronaći kod nas i ponovo osetiti sve čari lepog i zdravog osmeha i zagrižaja.

Nudimo vam izrađivanje parcijalne ili totalne proteze za zube u skladu sa stanjem vaših zuba i usne duplje. Budite sigurni da ste svoju vilicu prepustili stručnim rukama koje razumeju vaše potrebe!

Pozovite nas i zakažite pregled u ordinaciji u Vršcu

Otvoreni smo za sva vaša pitanja i sugestije i spremni da vas primimo u savremeno opremljene prostorije u Zmaj Jovinoj 11, u Vršcu

Iz naše ordinacije izaći ćete nasmejani, sa samopouzdanjem koje nema cenu. Stručnim i detaljnim pristupom dolazimo do rešenja koje odgovara vašim potrebama i stanju usne duplje. Kontaktirajte nas!

 
 

 

 

U službi vašeg osmeha